Vijesti

NEWS
30. listopada 2020.

Održana 1. sjednica Partnerskog vijeća: usvojen Poslovnik o radu i izabrani predsjednica i zamjenik

28. listopada 2020. godine održana je prva sjednica Partnerskog vijeća za pripremu i provedbu Strategije razvoja grada Splita do 2030. godine. Obzirom na epidemiološku situaciju, sjednica je održana online, putem Zoom platforme.

Sjednici je prisustvovalo 87 članova Partnerskog vijeća, odnosno predstavnici 82 institucije Partnerskog vijeća od ukupno 127 institucija zastupljenih u Partnerskom vijeću. Osim članova Partnerskog vijeća, sjednici su prisustvovala i 43 predstavnika Sveučilišta u Splitu te ex-ante evaluator.

Članovi Partnerskog vijeća na prvoj sjednici usvojili su Poslovnik o radu Partnerskog vijeća za pripremu i provedbu Strategije razvoja grada Splita do 2030. godine te odabrali predsjednicu i zamjenika predsjednice Partnerskog vijeća. Za predsjednicu Partnerskog vijeća izabrana je Radojka Tomašević,  pročelnica Službe za međunarodne i EU projekte Grada Splita, a za zamjenika predsjednice Goran Batinić, predstavnik lokalnog koordinatora Strategije - Razvojne agencije Split.

Na sjednici je Vinko Muštra, koordinator izrade Strategije u ime strane Sveučilišta u Splitu održao prezentaciju o procesu izrade Strategije i ulozi Partnerskog vijeća u daljnjim koracima te su članovi Partnerskog vijeća imali priliku postavljati pitanja izrađivaču vezana za dostavljeni nacrt analize stanja Strategije.

Dokumentaciju s 1. sjednice Partnerskog vijeća možete pregledati ispod: