Vijesti

NEWS
24. rujna 2021.

Održan prvi sastanak Glavnog odbora za Strategiju u novom sazivu

U utorak 21. rujna 2021. održan je prvi sastanak Glavnog odbora za koordinaciju, praćenje i nadzor procesa i rezultata izrade i provedbe „Strategije razvoja grada Splita do 2030. godine“ u novom sazivu.

Na sastanku su u ime izrađivača sudjelovali prorektorica Sveučilišta u Splitu Leandra Vranješ Markić, glavni koordinator Vinko Muštra te koordinatori cjelina Strategije – Josip Visković, Blanka Šimundić, Ines Blažević i Nives Ostojić Škomrlj. U ime Glavnog odbora sudjelovali su predsjednik Odbora Ivica Puljak te imenovani članovi Odbora ili njihove zamjene iz redova Gradskog vijeća: Lidija Bekavac (HGS), Ivica Grković (MOST), Jakša Balov (HDZ), Ante Vuković (NL birača Ramljak – Mamić) i Željko Domazet (CENTAR). Uz navedene prisutna je bila i predsjednica Partnerskog vijeća Radojka Tomašević i predstavnici lokalnog koordinatora Razvojne agencije Split – RaST.

Teme sastanka bile su izvještavanje Sveučilišta u Splitu kao izrađivača Strategije o dosad završenim koracima u procesu izrade Strategije, kao i o idućim koracima koji uključuju finalizaciju nacrta ciljeva, mjera i pokazatelja i izradu akcijskog plana Strategije. Također se razgovaralo i o okvirnim rokovima svakog od idućih koraka u izradi Strategije, kao i o njenoj provedbi i praćenju te dionicima u provedbi Strategije, te o važnosti usklađenosti sa drugim strateškim dokumentima višeg reda, kao što su nacionalna i županijska strategija.