Savjet mladih

Sastav i izbor članova Savjeta, te njihov djelokrug propisani su Zakonom o savjetima mladih i Odlukom o osnivanju Savjeta mladih Grada Splita...

Savjet mladih Grada Splita

Sastav  i izbor članova Savjeta mladih, te njihov djelokrug propisani su Zakonom o savjetima mladih («Narodne novine», broj 41/14) i Odlukom o osnivanju Savjeta mladih Grada Splita («Službeni glasnik Grada Splita», broj 21/14).

Savjet mladih Grada Splita ima devet članova i njihovih zamjenika koje je imenovalo Gradsko vijeće Grada Splita.

  1. Marijan Nikolić, za člana - Marko Glibota, za zamjenika člana
  2. Domagoj Bajić, za člana - Nora Kulić, za zamjenicu člana
  3. Krešimir Mandić, za člana - Luka Goreta, za zamjenika člana
  4. Miran Podržaj, za člana - Jurica Kurtović, za zamjenika člana
  5. Bruno Stričević, za člana - Josip Subašić, za zamjenika člana
  6. Miroslava Ćosić, za članicu - Jelena Cvitković, za zamjenicu članice
  7. Jure Mihael Slavić, za člana - Ana Božinović Karauz, za zamjenicu člana
  8. Hrvoje Bašić, za člana - Vide Vuletić, za zamjenika člana
  9. Tina Vukasović Đaković, za članicu - Lana Beović, za zamjenicu članice

e-mail: savjetmladih@split.hr

Dokumenti savjeta mladih

DEFAULT (CONTENT)

U Splitu se obilježavaju Međunarodni dan(i) mladih

Savjet mladih Grada Splita u suradnji s udrugama F&ST, Info zona, iTHEom, KAM HRAM, Klub mladih Split, te Koalicijom udruga mladih i ove godine obilježava, Međunarodni dan mladih koji se po odluci Generalne skupštine Ujedinjenih naroda kontinuirano obilježava svake godine 12. kolovoza. U Splitu se tim povodom na više lokacija u gradu ove godine održava čitav niz manifestacija od 10. do 13. kolovoza.

Bogat trodnevni cjelodnevni program sadrži pregršt zanimljivih kulturnih i zabavnih događanja uključujući oslikavanje zidova Doma mladih uz dobru glazbu, edukaciju o popravljanju bicikle na Sjevernim vratima Park-šume Marjan, na Marjanu će se održati i humanitarna biciklijada za uređenje sportsko-edukativnog dvorišta Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, u Klubu Kocka neće nedostajati hip-hop party-ija, a organizatori najavljuju još i mnogo drugih umjetničko-društvenih radionica, te dobre glazbe.

Već petu godinu zaredom, Savjet mladih Grada Splita u suradnji s različitim organizacijama civilnog društva realizira različita kulturna, sportska, informativna i aktivistička događanja u sklopu MDM-a, a s ciljem aktivnog angažmana mladih u lokalnoj zajednici.

Međunarodni dan mladih 2017. organizira se uz financijsku podršku Grada Splita