Savjet mladih

Sastav i izbor članova Savjeta, te njihov djelokrug propisani su Zakonom o savjetima mladih i Odlukom o osnivanju Savjeta mladih Grada Splita...

Savjet mladih Grada Splita

Sastav  i izbor članova Savjeta mladih, te njihov djelokrug propisani su Zakonom o savjetima mladih («Narodne novine», broj 41/14) i Odlukom o osnivanju Savjeta mladih Grada Splita («Službeni glasnik Grada Splita», broj 21/14).

Savjet mladih Grada Splita ima 11 članova i njihovih zamjenika koje je imenovalo Gradsko vijeće Grada Splita.

1.   ROKO GLAVINOVIĆ, za člana - KARMEN BIUK, za zamjenicu člana
2.   MAJA DUVNJAK, za članicu - ELENA NIKOLIĆ, za zamjenicu članice
3.   IVANA RUNJIĆ, za članicu - IVANA VRTIČEVIĆ, za zamjenicu članice
4.   JOSIP SUBAŠIĆ, za člana - BRUNO KROLO, za zamjenika člana
5.   NORA KULIĆ, za članicu - MIA ŠARIĆ, za zamjenicu članice
6.   KATARINA MUŠE, za članicu - RICHARD CAZI, za zamjenika članice
7.   IVONA ZEKAN, za članicu - MATEA ROGLIĆ, za zamjenicu članice
8.   ANAMARIJA ŠUĆUR, za članicu - ROKO BOTICA, za zamjenika članice
9.   VEDRANA KRSTULOVIĆ-RELIJA, za članicu - LEA ŠTAMBUK, za zamjenicu članice
10. TEA TRUTA, za članicu - MIA JERČIĆ, za zamjenicu članice
11. RAFAELA MATIĆ, za članicu - KRISTINA GRANIĆ, za zamjenicu članice

e-mail: savjetmladih@split.hr

Dokumenti savjeta mladih

DEFAULT (CONTENT)

Međunarodni dan mladih 2021: Započela konferencija „Split, grad za mlade“

Dvodnevna konferencija pod nazivom „Split, grad za mlade“, koju povodom Međunarodnog dana mladih organizira Grad Split u suradnji s Info zonom, započela je sinoć u amfiteatru Doma mladih predavanjem gradonačelnika Ivice Puljka na temu „Kako (p)ostati optimist u „teškim“ vremenima?“.

U izjavama za medije gradonačelnik je rekao kako će se Gradska vlast kojoj je na čelu potruditi pokazati kako je Split uistinu grad za mlade ljude te kako u njemu imaju perspektivu, kad odu vani da se vrate te će potaknuti i druge mlade ljude da ovdje dolaze raditi i stvarati. - Mlade ljude ne treba plašiti sadašnjošću i budućnošću. Kao gradonačelnik i gradska uprava zajedno sa svim političkim akterima, zajedno smo u ovome. „Split, grad za mlade“ je tema u kojoj nema podjele. Mladima treba perspektiva. Što se tiče konkretnih problema najveći je onaj vezan za stanovanje i pokretanje samostalnog života. Zato ćemo pokrenuti izgradnju stanova za dugoročni najam, kako bi cijena tih stanova bila realna i kako bi mladi mogli riješiti stambeno pitanje. Perspektiva posla, zapošljavanja, to je nešto što bi trebalo prepustiti njima da sami kreiraju – naveo je gradonačelnik Puljak.

Suorganizator konferencije, Goran Biličić iz Info zone, rekao je kako je ovo početak rada na gradskom programu za mlade i politikama za mlade te ujedno i početak nove faze suradnje mladih i predstavnika gradske vlasti.

Sudionici konferencije u ova dva dana u Domu mladih razgovaraju između ostalog o izradi nove gradske strategije za mlade i Savjetu mladih, a udruge koje rade s mladima predstavljaju svoj rad. Prilika je ovo i za umrežavanje komunikacije mladih i donositelja odluka, a među sudionicima su i članovi Komisije za suradnju s mladima Gradskog vijeća Grada Splita, gradonačelnik Ivica Puljak i zamjenik Bojan Ivošević.