Vijesti

NEWS
OldId: 10746
8. travnja 2019.

Još dva tjedna javne rasprave o nacrtu Masterplan studije Istočne obale i Kopilice

Još dva tjedna javne rasprave o nacrtu Masterplan studije Istočne obale i Kopilice

U showroomu projekta postavljena je i izložba fotografija „Istočna obala i Kopilica – trenutno stanje i perspektiva“

2019_04_08_Majda_Rožić 1_mjesto.jpg Javna rasprava o nacrtu Masterplan studije Istočne obale i Kopilice ušla je u završna dva tjedna. Nakon službenog predstavljanja projekta, koje je održano 18. ožujka u amfiteatru Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu, otvoren je i showroom projekta (na adresi Kopilica 5) u kojem se svi zainteresirani do 19. travnja mogu detaljnije upoznati sa prijedlogom studije, a kako bi informirano mogli sudjelovati u javnoj raspravi.

U showroomu je do sada, nakon radionica koje su konzultanti koji su pripremili nacrt Masterplana održali sa predstavnicima svih dioničkih skupina, održan i niz predavanja za širu javnost. Tako je Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) predstavio studiju „Predviđanja budućih potreba u sektorima demografije, turizma i ekonomije“, arhitektica Miranda Veljačić održala je radionicu „Urbanistička početnica“, studenti arhitekture sa Sveučilišta u Bathu predstavili su svoju viziju razvoja Splita, a Bojan Ivošević prošli je tjedan sve zainteresirane naučio kako pravilno „žugati“ odnosno kako aktivizam s društvenih mreža pretočiti u konkretan i pisani oblik.

Showroom projekta Split United otvoren je do petka, 19. travnja svakog radnog dana od 16 do 20 sati, a u sklopu javne rasprave o nacrtu Masterplan studije u njemu će se održati još i predstavljanje prijedloga za revitalizaciju Kopilice od strane privatnih vlasnika (ponedjeljak, 8. travnja u 18 sati), predstavljanje projekta luke za teretne trajekte na Stinicama od strane Lučke uprave (srijeda, 10. travnja u 18 sati) te prezentacija Studije izvodljivosti povezivanja Zračne luke Split s trajektnom lukom Split od strane tvrtke Ernst&Young (ponedjeljak, 15. travnja u 18 sati).

2019_04_08_Žaklina Antonijević 2_mjesto.jpgOsim toga, u sklopu showrooma može se pogledati i izložba fotografija nastalih u sklopu natječaja Istočna obala i Kopilica – trenutno stanje i perspektiva. Uz pobjedničku fotografiju Majde Rožić, drugonagrađenu fotografiju Žakline Antonijević te trećeplasiranu fotografiju Janka Bauka, u showroomu je izloženo još 12 fotografija koje su po mišljenju stručnog žirija najbolje dočarala temu natječaja.

Grad Split poziva sve građane, dionike i stručnu javnost da do 19. travnja dođu u showroom, informiraju se o prijedlogu Masterplan studije te se aktivno uključe u javnu raspravu. Sve informacije o postupku javne rasprave dostupne su na internetskoj stranici Grada Splita.