Vijesti

NEWS
10. rujna 2020.

Emil Zelić na čelu razvojnog projekta Split United

Nastavno predstavljenoj Masterplan studiji urbane regeneracije Istočne obale i Kopilice, gradonačelnik Andro Krstulović Opara imenovao je Emila Zelića direktorom razvojnog projekta Split United.

Prije povratka u rodni Split, Emil Zelić proveo je 30 godina u Kanadi na menadžerskim pozicijama u pet različitih industrija – financijskoj, marketinškoj, energetskoj, prometnoj i građevinskoj, čime je stekao neprocjenjivo iskustvo upravljanja velikim i značajnim projektima.

Nakon što je od 1995. godine obnašao dužnosti direktora Bank of Montreal Nesbitt Burns, u osiguravajućim društvima Dominion of Canada General Insurance i Rayal & Sun Alliance, marketinškoj kompaniji Loyaltone, najvećoj kanadskoj međunarodnoj zračnoj luci Greater Toronto Airport Authority te sjevernoameričkoj željeznici Canadaian Pacific Railway, uspješnu profesionalnu karijeru u Kanadi završio je na poziciji izvršnog direktora tvrtke Waterfront Toronto.

Riječ je o društvu koje su osnovali grad Toronto, provincija Ontario i vlada Kanade s ciljem revitalizacije 47 kilometara dugog obalnog pojasa u Torontu. Na navedenoj poziciji Emil Zelić bio je izravno odgovoran tripartitnom Upravnom odboru za provođenje operativnog i financijskog nadzora, rješavanje rizika te upravljanje ljudskim resursima, dobavljačima, političkim odborima i tehničkim pododborima za urbanizam i arhitekturu.

Ured kojem je bio na čelu nadzirao je izvršenje kapitalnih infrastrukturnih projekata u iznosu od 4.5 milijardi dolara. Oni su uključivali izgradnju infrastrukture otpadnih voda i sanitarne kanalizacije, parkirališta, cesta, autocesta i javnih prometnica, obale i pristaništa te parkova i mostova, kao i projekte melioracije i zaštite od poplava te uspostave lake željeznice za prijevoz.

Emil Zelić će, kao direktor razvojnog programa Split United, biti zadužen za osmišljavanje i koordiniranje projekata temeljenih na Masterplan studiji urbane regeneracije Splita, uključujući uspostavljanje i koordinaciju projektnog tima te koordinaciju suradnje svih dionika u razvojnom projektu Split United.