SPLIT UNITED

NEWS
OldId: 10235
27. rujna 2018.

Master plan Istočne obale i Kopilice kao podloga za planove razvoja grada

Master plan Istočne obale i Kopilice kao podloga za planove razvoja grada

„Ovo je konkretni razvojni dokument, odnosno studija koja daje ključne odgovore na pitanja što sa Istočnom obalom Gradske luke, što sa Kopilicom i područjima oko nje, što sa metroom i željeznicom, što sa mostom sv. Duje od Stinica do Kaštela, što sa razvojem naše Trajektne luke.“, ...

2018_09_27_Masterplan B.jpg ... kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara u izjavama za medije povodom današnjeg sastanka u Gradskoj upravi na temu izrade Master plana za revitalizaciju Istočne obale i Kopilice. Riječ je o studiji koju će financirati Europska banka za obnovu i razvoj  (EBRD)  kao podlogu za promjenu planske dokumentacije kojom će se  otvoriti prostor za investicije i razvoj grada.

Uz gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu, njegovog zamjenika Nina Velu i savjetnika za razvoj grada i EU fondove današnjem sastanku u Banovini nazočili su predstavnik EBRD-a Henry Fletcher, James Mathews iz austrijske konzultantske tvrtke “IC consulenten“ te predstavnici Hrvatskih željeznica, Hrvatskih cesta, Lučke uprave i gradskih službi uključenih u ovaj projekt.

Visoki stupanj razumijevanja svih dionika,  kako je kazao gradonačelnik Krstulović Opara, kazuje da smo na dobrom putu i da će Master plan kao podloga za izmjenu planske dokumentacije biti u narednim mjesecima ponuđen gradskim vijećnicima i javnosti na razmatranje. Master plan će, mišljenja je, dati odgovore za razvoj ne samo prometne infrastrukture nego i budućnosti i života cijeloga grada. Transformirat će i razvojne planove šire aglomeracije, a osnova je za pokretanje  svega onoga  što je razrađeno na sjednici Vlade RH održane u Splitu.

2018_09_27_Masterplan C.jpg„EBRD  dugi niz godina financira razvojne projekte u Hrvatskoj. Imamo dobru suradnju s Gradom Splitom, drago mi je vidjet da je ovaj projekt ponovno oživljen i veselim se skorim rezultatima.“, poručio je Henry Fletcher predstavnik EBRD-a .
„Okupili smo se kako bismo razgovarali o projektu koji nam je povjeren od strane EBRD-a , istražili smo mogućnosti i gospodarskog i infrastrukturnog razvoja za lokaciju u Gradskoj luci u središtu grada, kao i Kopilicu a danas smo imali jedan vrlo plodonosan sastanak na kojem smo čuli mišljenja različitih dionika i njihove stavove kao i sve ono što ih muči i zanima.“ rekao je  James Mathews iz austrijske konzultantske tvrtke “IC consulenten“.

Dokumenti