Članak

NEWS
OldId: 670
5. lipnja 2009.

Željko Kerum preuzeo dužnost gradonačelnika Splita

Željko Kerum preuzeo dužnost gradonačelnika Splita

U Gradskoj vijećnici grada Splita izvršena je danas primopredaja ovlasti između dosadašnjeg gradonačelnika Splita Ivana Kureta i novoizabranog gradonačelnika Splita Željka Keruma

05_06_2009_Primopredaja.jpg Uz nazočnost brojnih novinara, snimatelja i fotoreportera Ivan Kuret i Željko Kerum su potpisali zapisnik o primopredaji vlasti.

Potpisnici zapisnika  su  zajednički utvrdili da je podneseno pisano izvješće o obavljanju poslova iz djelokruga rada Gradske uprave Grada Splita.

Zapisnikom je utvrđeno da je gradonačelnik Željko Kerum podnio ostavku na nespojivu dužnost člana predstavničkog tijela područne( regionalne) samoupraveodnosno Splitsko-dalmatinske županije kao i njegovi zamjenici Anđelka Visković i Jure Šundov.Nadalje, gradonačelnik Željko Kerum je podnio ostavku i na nespojivu dužnost člana Gradskog vijeća Grada Splita.

Činu primopredaje vlasti su pored dosadašnjeg i novoizabranog gradonačelnika bili nazočni članovi Gradskog  poglavarstva kojima je prestao mandat, izabrani zamjenici gradonačelnika Anđelka Visković i Jure Šundov i drugi bliski suradnici gradonačelnika Željka Keruma.

Jure Jurišić, dosadašnji član Poglavarstva zadužen za financije je u najkraćim crtama gradonačelnika Keruma i njegove zamjenike upoznao sa stanjem gradskih financija -uprihođeno je 430 milijuna kuna, odnosno 80 milijuna mjesečno , 40 milijuna kuna je oročeno, 22 milijuna kuna se nalaze na izvlaštenim računima, a 2 milijuna kuna  su a vista.

Istakao je da se svi računi uredno plaćaju kao i krediti te da Grad nije opterećen hipotekom, po proračunskim prihodima nalazi na drugom mjestu u državi.