Članak

NEWS
30. studenog 2019.

Započeo splitski Zimski akvarel

Čarobni prizori i vesele boje večeras su zavladale Splitom, a posebno lijepo bilo je u Đardinu gdje su djeca iz zbora Srdelice i svi ostali mali Splićani zajedno s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom upalila prvu adventsku svijeću.

Bio je to simboličan znak za početak ovogodišnjeg splitskog Zimskog akvarela, a u narednih mjesec dana građane i posjetitelje očekuje pregršt prigodnog adventskog i božićnog programa. Najveća atrakcija svakako je klizalište u Đardinu koje su večeras prve isprobale klizačice iz Zagrebačkih pahiljica, a potom i spretna i vješta splitska dica te mnogi hrabri građani.

- Mi se trudimo svake godine promijeniti paradigmu adventa i vratiti ga onakav kakav je bio prije tridesetak godina, okrenuti se prema djeci i našim obiteljima. Prije tri godine započeli smo u Đardinu sa zimskom bajkom, svake godine smo je oplemenjivali. Ove godine napravili smo korak dalje i otvorili klizalište. Vjerujemo da će djeca i ove godine biti zadovoljna, neka iskoriste vrijeme na zraku i uživaju u nečemu što nije često viđeno na Jadranu - rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara prilikom otvorenja Zimskog akvarela.

Riječi molitve večeras je uputio don Edvard Punda, ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa, a sudionici festivala CRO PATRIA zapjevali su prigodne pjesme.