Članak

NEWS
28. prosinca 2021.

Veleposlanica Republike Litve u nastupnom posjetu kod gradonačelnika Ivice Puljka

Gradonačelnik Ivica Puljak primio je danas u Gradskoj upravi u nastupnom posjetu veleposlanicu Republike Litve Nj. E. Jūratė Raguckienė koja je izrazila zahvalnost na prijemu te istaknula kako je Split doživjela kao iznimno lijep grad koji pruža velike mogućnosti suradnje ne samo na poslovnom nego i na kulturnom planu.

-U Litvi još nemamo grad prijatelj, a bez obzira na to surađivat možemo na projektima.- kazao je gradonačelnik Puljak podsjetivši veleposlanicu na nedavni posjet splitskoj Gradskoj upravi vijećnika litavskog grada Alytusa te sportskog direktora nogometnog kluba Dainava, Rimas Kantaravičiusa koji su svoj boravak u Splitu iskoristili za upoznavanje sa sportskom infrastrukturom našega grada.

Veleposlanica Jūratė Raguckienė najavila je mogućnost da se slijedeće godine u suradnji s Gospodarskom komorom u Splitu organizira posjet litavskih gospodarstvenika, a u sklopu obilježavanja stote godišnjice košarke u Litvi i jedan košarkaški događaj.

Ipak, naglasila je sve će ovisiti i o epidemiološkoj situaciji, zbog koje su u proteklom periodu izostali mnogi događaji.