Članak

NEWS
25. listopada 2019.

U sklopu projekta Shaping fair cities započela Zimska škola: Perspektiva održivog razvoja u urbanim sredinama

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu u utorak 22.10.2019. započeo je besplatan program edukacije pod nazivom „Zimska škola: Perspektiva održivog razvoja u urbanim sredinama“.

Program je omogućio Grad Split u sklopu EU projekta Shaping fair cities, a provodi ga Ekonomski fakultet.
Program je okupio studente s brojnih sastavnica Sveučilišta u Splitu te nekoliko već zaposlenih građana Splita kojima je zajednička želja za proširivanjem znanja o održivom razvoju.
Okupljene sudionike Zimske škole pozdravila je dekanica Ekonomskog fakulteta prof. Maja Fredotović, zatim, voditelj programa prof. Vinko Muštra te predstavnici Službe za međunarodne i EU projekte Grada Splita, koji su i ukratko predstavili projekt Shaping fair cities te UN-ovu Agendu 2030 koja je u središtu projekta.
Sudionike do 5.12.2019., do kada je predviđeno trajanje programa, očekuje još niz zanimljivih predavanja o temama održivog razvoja, koje će im prenijeti profesori splitskog Sveučilišta, ali i inozemni stručnjaci s istraživačkog centra Nordregio.
Projekt Shaping fair cities sufinanciran je iz programa DEAR Europske unije, a Grad Split sudjeluje kao jedan od partnera.Novosti o projektu možete pratiti na web i Facebook stranici projekta.