Članak

NEWS
12. studenog 2021.

U Hrvatskom narodnom kazalištu Split odana počast Cynthii Hansell Bakić

Posljednju počast nedavno preminuloj primadoni danas je  programom nazvanim „ In memoriam Cynthia Hansell Bakić“ odala njezina matična kuća,  Hrvatsko narodno kazalište Split. Ova dugogodišnja prvakinja Opere HNK i glazbena pedagoginja, za života je bila dobitnica brojnih nagrada i priznanja, a među njima su i dvije nagrade za životno djelo, jedna Grada Splita iz 2012. i Splitsko-dalmatinske županije iz 2018. godine.

U programu na  velikoj sceni HNK Split o opusu i liku velike pjevačice i pedagoginje prisjetio se intendant Srećko Šestan i ravnatelj Opere Jure Bučević. Prof.dr.sc. Tonći Šitin govorio je o njenom pjevačkom i umjetničkom radu, prof. dr. sc. Mihovil Biočić o humanitarnom radu Cynthie Hansell Bakić, a prof. dr.sc. Zoran Đogaš prisjetio  se njezine stručne suradnje s Medicinskim fakultetom te Zvonimir Mihanović o njenom diplomatskom radu. 

Pjesmom će se od preminule Cynthije Hansell Bakić oprostiti njena učenica Ana Malovan, te kolege Vinko Maroević i nacionalni prvak Ivica Čikeš uz klavirsku pratnju Ane Šabašov. Programu u HNK Split   nazočio je  i gradonačelnik Ivica Puljak.