Članak

NEWS
4. studenog 2019.

Trofejni sportaši kickboxing kluba Pit Bull na prijemu kod čelnika Gradskog vijeća

Šest natjecatelja i četiri medalje, od čega jedno svjetsko zlato, bilanca su iznimnog rezultata splitskog kickboxing kluba Pit bull sa netom održanog svjetskog prvenstva u Sarajevu. Tim povodom sportaše i vodstvo kluba, na čelu s pokretačem kluba Markom Žajom, primili su danas u gradskoj upravi predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić i potpredsjednik Petar Škorić. Čelnici Gradskog vijeća uputili su čestitke osvajačima medalja te izrazili podršku klubu koji splitski individualni, osobito borilački sport, stavlja na sam svjetski vrh.

 – Sport je brend Splita kojeg su izgraditi pojedinci poput vas i na tome vam hvala. Iznimno cijenimo vaš rezultat koji je plod mukotrpnog rada i odricanja, tim više što niste zapostavili ni obrazovanje, što je uistinu činjenica vrijedna divljenja, kazao je predsjednik Stanišić.

I potpredsjednik Škorić redovito prati uspjehe splitskih 'boraca' i veseli se njihovim uspjesima a, kako je istaknuo, uz iznimne sportske rezultate osobito cijeni njihovu ulogu u usmjeravanju mladih ljudi prema sportu i aktivnostima kojima kvalitetno ispunjavaju slobodno vrijeme.

Zahvalivši se na prijemu i podršci Grada, Žaja je istaknuo svjetsku vrijednost sportaša i sportašica te snagu kluba koji redovito postiže izvanredne rezultate. Istaknuo je kako se  potencijal kluba krije u mladosti članova, od kojih su većina studenti, uspješni na sportskim ali i drugim poljima. Također je iskoristio priliku najaviti splitsko domaćinstvo najvećeg nacionalnog turnira u kickboxingu koji će se 14. prosinca održati na Gripama, a gdje se pred domaćom publikom očekuju opet sjajni rezultati naših natjecatelja. Turnir se održava povodom 25. obljetnice kluba, a u spomen na Davora Jovića, hrvatskog branitelja, visokog časnika HV-a i majstora borilačkih vještina.

Inače, podvucimo na kraju da su zvijezde prijema svakako bili sami osvajači odličja, Marija Bodač koja je u low kicku osvojila titulu prvakinje svijeta u kategoriji do 65 kg , Roko Doždor koji je u kategoriji do 63,5 kg osvojio srebro, baš kao i Lucija Bilobrk u K-1 u kategoriji +70 kg, dok se Nikolina Vidačković  okitila broncom u low kicku u kategoriji do 60 kg.