Članak

NEWS
14. listopada 2021.

Tommy, G.T. Trade i Marino Trans dobitnici su županijskih Zlatnih kuna za 2020.

Na današnjoj Svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK–Županijske komore Split tradicionalno su dodijeljena priznanja za uspješnost u poslovanju na županijskom nivou u prethodnoj godini. Prema kriterijima HGK najuspješnije su županijske tvrtke u 2020. godini Tommy d.o.o. u kategoriji velikih trgovačkih društava, G.T. Trade d.o.o. u kategoriji srednjih te Marino Trans d.o.o. u kategoriji malih trgovačkih društava.

Svečanost su uveličali zamjenik splitsko-dalmatinskog župana Ante Šošić, prorektor splitskog Sveučilišta dr.sc. Željko Radić i gradonačelnik Ivica Puljak  koji je plaketu Zlatna kuna za inovaciju za  iTherapy uređaj uručio Ingi Kovačić Sindik, predsjednici Uprave tvrtke Kristalna ideja d.o.o.

Budući da je prošle godine, zbog epidemiološke situacije, Svečana sjednica izostala, na ovoj su ujedno uručena i priznanja svima kojima nisu bila uručena 2020. i to tvrtkama i institucijama koje su u prošloj godini obilježile značajne jubileje - Društvu arhitekata Splita, Čistoći d.o.o., Geoprojektu d.d. te Institutu za oceanografiju i ribarstvo, kao i plaketa Zlatna kuna za inovaciju za iTherapy uređaj tvrtki Kristalna ideja.

Plakete Zlatna kuna dodjeljuju se svake godine za uspješnost poslovanja na županijskom nivou i to prema jedinstvenim kriterijima HGK koji uključuju pokazatelje likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti, profitabilnosti, pokazatelje vezane za zaposlenost, analizu prihoda, snagu poduzeća, nematerijalnu i materijalnu imovinu, a na osnovu bilance stanja i računa dobiti i gu​bitka trgovačkih društava u prethodnoj godini. Također se vrednuje i ukupni poslovni imidž trgovačkih društava, njihov utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju te doprinos razvoju hrvatskoga gospodarstva u cjelini.