Članak

NEWS
OldId: 664
28. svibnja 2009.

Svjetski prvak u kuglanju

Svjetski prvak u kuglanju

Splitski gradonačelnik Ivan Kuret primio je danas Hrvoja Marinovića, svjetskog prvaka u kuglanju za igrače do 18 godina koji je tu titulu stekao na upravo završenom Svjetskom prvenstvu u Dettenhimu u Njemačkoj.

kulganje_worldchampion.jpgHrvoje Marinović je kao reprezentativac Hrvatske osvojio zlatnu medalju i titulu svjetskog prvaka u mixu zajedno s igračicom Matejom Skupnjak iz Đurđenovca,srebrnu medalju u parovima zajedno sa Alenom Trošeljem iz Osijeka;srebrnu medalju za ekipno drugo mjesto reprezentacije Hrvatske i srebrnu medalju za ukupno pojedinačno drugo mjesto. Na Svjetskom prvenstvu je nastupilo šezdeset natjecatelja iz 15 zemalja i zahvaljujući upravo Splićaninu Hrvoju Marinoviću  Hrvatska je u poretku nacija zauzela drugo mjesto, odmah iza Njemačke.
Gradonačelnik Kuret je čestitao mladom sportašu  na ovako izuzetnim uspjesima i izrazio nadu da će i dalje nastaviti nastupati i osvajati odličja. Predstavnici Kuglačkog kluba Mertojak-Arcus Delta Matko Petričević,Branko Bosanac i trener Luka Pezelj su gradonačelnika i njegove suradnike Ivana Veštića i Maria Negotića upoznali s aktivnostima Kluba, uspjesima i teškoćama s kojima se susreću u radu.U znak sjećanja na ovaj susret gradonačelnik je gostima uručio prigodne darove.