Članak

NEWS
23. listopada 2019.

Svečano otvoren Sajam SASO

Zamjenik splitskog gradonačelnika Nino Vela nazočio je danas svečanom otvorenju  Međunarodnog sajma graditeljstva i opreme  SASO, najznačajnijem  gospodarskom događaju u regiji koji obuhvaća niz specijaliziranih sajmova i stručnih događanja.

Tradicionalnu manifestaciju, koja ova godine okuplja preko 800 izlagača, službeno je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Resorna ministrica naglasila je da SASO predstavlja „interaktivnu platformu koja nosi poduzetništvo i održivi razvoj“. Obraćajući se uzvanicima zamjenik Vela kazao je kako SASO grad Split pozicionirao na mapi nezaobilaznih poslovnih i sajamskih središta.
- SASO je svake godine jedinstvena prilika da obrtništvo, srednje i malo poduzetništvo, građevina, metalna i drvna industrija, te nove tehnologije ostvare novi sinergijski učinak, a upravo je to ključ ukupnog gospodarskog rasta i razvoja.  Koliko god nam je turizam glavna gospodarska djelatnost, Split svoju budućnost ne može graditi 'igrajući samo na jednu kartu'-naglasio je, među ostalim, Vela u svom govoru. Na svečanosti u Spaladium Areni prigodnim su riječima obratili i Sanja Vuković Veić, glavna organizatorica sajma  i direktorica Sajma Split, Mirjana Čagalj, potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore, Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore te župan Blaženko Boban.