Članak

NEWS
14. ožujka 2022.

Sve spremno za 26. izdanje GAST-a

Nakon dvije pandemijske godine i pauze ponovo se država Međunarodni sajam GAST u splitskoj Spaladium Areni, i to u svom 26. izdanju. Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj je Sanja Vuković Veić, direktorica Sajma Split, tvrtke koja više od dva i pol desetljeća uspješno organizira prestižni sajam, navela kako se očekuje dolazak više od 600 izlagača, suizlagača i brendova.

- Bogat je raspored stručnih konferencija, uz vrhunski program u sklopu osam specijaliziranih sajmova, i, ono što je važno, GAST je događaj gdje mnogi poslodavci u turizmu mogu rješavati dugogodišnji problem s manjkom radne snage u sezoni. Naime, sajmu ćemo promovirati ugostiteljska zanimanja, prezentirati rad konobara, kuhara, sommeliera, pizza-majstora i barmena – navela je direktorica Vuković Veić. Čestitke organizatorima sajma uputio je i zamjenik splitskog gradonačelnika Antonio Kuzmanić izrazivši uvjerenje kako ratna događanja u Ukrajini neće utjecati na dobre prognoze za ovogodišnju turističku sezonu na Jadranu.

-Sajam GAST je pravo mjesto za prezentaciju svega onoga što splitski i hrvatski turizam mogu ponuditi. GAST ne samo da označava početak turističke sezone, nego prezentira i spremnost te stručnost svih turističkih subjekata za samu sezonu za koju se nadam da će biti vrlo dobra. Također, na manje važno, GAST je događaj koji nam produžava trajanje turističke sezone tijekom kalendarske godine - kazao je, među ostalim, zamjenik gradonačelnika.  Zamjenik župana Stipe Čogelja također je izrazio uvjerenje u još jednu uspješnu turističku godinu.  Konferenciji za medije nazočili su i direktor županijske Turističke zajednice Joško Stella, čelnica TZ-a grada Splita Alijana Vukšić te Radovan Maričić, poznati gastrokritičar. Sajam se održava pod pokroviteljstvom predsjednika RH, Ministarstava poljoprivrede, gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstva turizma i sporta, kao i Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Turističkih zajednica SDŽ i grada Splita. Međunarodni sajam GAST 2022. godine održava se od 16. do 19. ožujka.