Članak

NEWS
31. svibnja 2019.

Suradnja Grada i KBC-a oko strateških projekata

Suradnja Grada i KBC-a oko strateških projekata

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas Julija Meštrovića, ravnatelja splitskog KBC-a, najznačajnije splitske javne ustanove koja zapošljava 3.700 ljudi i osigurava zdravstvenu zaštitu za više od milijun korisnika na hrvatskome Jugu, uključujući i dio stanovnika Bosne i Hercegovine koji joj gravitira.

Svakako treba naglasiti i važnost pokrivanja zdravstvene zaštite desetinama tisuća turista koji posjećuju Hrvatsku, a kojima su usluge splitske bolnice na raspolaganju. 
Teme današnjeg sastanka bile su suradnja Grada i KBC-a na uređenju prometne infrastrukture i izgradnje garaže unutar prostora KBC-a, kao i suradnja pri gradnji Regionalnog centra za transfuzijsku medicinu koji se sufinancira kroz ITU mehanizam u visini od 31,9 milijuna kuna. 
Gradonačelnik Krstulović Opara rekao je kako će Grad posebnu potporu dati  pri izgradnji tri strateška projekta KBC-a: Centra za akutnu medicinu, Poliklinike na Firulama te Istraživačkog centra na Križinama. 
Današnjem sastanku nazočili su i gradski vijećnik Božo Zadro te pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu Damir Ordulj.