Članak

NEWS
28. ožujka 2020.

Stožer civilne zaštite Grada Splita: koordinacijski sastanci, dodatno angažiranje Operativnih snaga i pripadnika Crvenog križa i povjerenika CZ

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Splita Nino Vela održali su koordinacijski sastanak s članovima upravljačke skupine povjerenika i zamjenika civilne zaštite Grada Splita za gradske kotare i mjesne odbore.

Razgovaralo se o prijedlozima i zapažanjima s terena, a zaključeno je kako se Splićani u velikoj mjeri  pridržavaju odluka, mjera i uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Zbog potrebe brze prilagodbe Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta, koju je donio Nacionalni stožer civilne zaštite, po nalogu Stožera civilne zaštite Grada Splita donesena je odluka kako se uredi mjesne samouprave, koji izdaju propusnice i druge dokumente u gradskim kotarima i mjesnim odborima, trebaju ojačati dodatnim djelatnicima iz Gradske uprave.

Također, za potrebe kontrole provođenja odluka, mjera i uputa Nacionalnog stožera, uz dosadašnje angažiranje operativnih snaga, u gradskim kotarima i mjesnim odborima angažirat će se povjerenici civilne zaštite u dogovoru s predsjednicima kotara, te će biti upućeni i opremljeni od strane Stožera Civilne zaštite Grada Splita.

Stožer civilne zaštite jučer je održao sjednicu koju je vodio načelnik stožera Nino Vela. Na sjednici je između ostalog dopunjena Odluka o izdavanju propusnica za ulazak/izlazak s područja Grada Splita, na način da će se propusnice izdavati restriktivno u nužnim slučajevima kojima se smatraju nabava hrane i hranjenje životinja, a za skrb starijih osoba izdavati samo uz podnošenje mišljenja izabranog liječnika, kako bi se spriječila zloporaba. Radi operativnijeg djelovanja u rad Stožera civilne zaštite uključeni su neki gradski vijećnici i predsjednici kotara, a nadzor nad poštivanjem propisanih odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite vezanim uz mjere ograničavanja društvenih okupljanja, rad u trgovini, uslužnim djelatnostima i održavanjem sportskih i kulturnih događanja, provoditi će Operativne snage civilne zaštite Grada Splita, u sklopu kojih će pripadnici Hrvatskog crvenog križa provoditi nadzor u gradskim kotarevima i mjesnim odborima.

Svi oni koji žele pomoći i priključiti se sustavu Civilne zaštite Grada Splita mogu to učiniti na e-maila kriznesituacije@split.hr. 

Dežuri telefon za sve informacije je 021 310 206, a e-mail stozer@split.hr.