Članak

NEWS
30. lipnja 2020.

Split spreman za domaćinstvo 4. Mediteranskog festivala knjige

U okolnostima 'novog normalnog', ali s puno optimizma i na zadovoljstvo brojnih knjigoljubaca, Split će od 2. do 6. rujna biti domaćin 4. po redu Mediteranskog festivala knjige. Koliko su daleko odmakle pripreme i kako će izgledati omiljeni Festival na Gripama bile su teme današnjeg sastanka u Gradskoj upravi na kojem su ispred Grada Splita sudjelovali gradonačelnik Andro Krstulović Opara, njegova zamjenica Jelena Hrgović Tomaš, ovlaštena pročelnica Službe za gospodarstvo, obrtništvo i turizam Ela Žižić, te predstavnici organizatora, Hrvatske gospodarske komore i Zajednice nakladnika i knjižara, Božo Pavičin, Slavko Kozina, Mišo Nejašmić, Jelena Filipaj, izvršna menadžerica na projektu te Joze Tomaš, predsjednik Županijske komore. 

Izrazivši zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i podršku Festivalu, gradonačelnik Krstulović Opara potvrdio je pokroviteljstvo Grada Splita i institucionalnu podršku rujanskom izdanju Festivala kazavši kako će jesen u Splitu uistinu biti u znaku knjige.

Organizator je izvijestio čelnike grada o svim do sada provedenim aktivnostima koje se, uz sadržajno osmišljavanje programa, uglavnom koncentriraju na provedbu visokih epidemioloških standarda, a sve kako bi posjetitelji mogli bezbrižno uživati u atraktivnoj i bogatoj ponudi Festivala koji Splićani svake godine s nestrpljenjem dočekuju i rado posjećuju.