Članak

NEWS
2. rujna 2021.

Sjednica Gradskog vijeća: Split dobiva četiri nove garaže

Na današnjoj 4. sjednici splitskog Gradskog vijeća jednoglasno je usvojena odluka o davanju suglasnosti za potpis ugovora o osnivanju prava građenja s trgovačkim društvom Split parking.  Ovim važnim korakom kreće se u realizaciju izgradnje novih garaža u Dobrilinoj ulici i na Lokvama, ispod igrališta OŠ Lokve-Gripe, kao i u nadogradnju postojećih garaža u Doverskoj i Odeskoj ulici. Kako je rečeno, izgradnjom i nadogradnjom garaža Split će dobiti oko novih 500 parkirnih mjesta.

Vijećnici su jednoglasno izglasali i  odluku o sprječavanju nepropisnog odlaganja otpada u okoliš na području grada.  Osim mjera za sprječavanje odlaganja otpada, kao i mjera za uklanjanje istog, ovom jednoglasno izglasanom odlukom, uz amandman, propisane su i novčane kazne (četiri kategorije) u rasponu od 10 tisuća do 100 tisuća kuna za neodgovorne građane. Odnosno, od 20 tisuća do 200 tisuća kuna kazne za pravne osobe koje počine prekršaj. Kako je pojasnio zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević, Grad je konačno dobio pravi alat za uvođenje reda na javnim površinama najavivši dodatne akcije komunalnih redara.  

Među točkama dnevnog reda bila su i izvješća o radu gradskih komunalnih firmi i trgovačkih društava za 2020. godinu.  Duža rasprava povela se oko izvještaja Javne ustanove Športski objekti gdje je gradonačelnik Ivica Puljak upozorio kako je bivše Upravno vijeće JU Športski objekti donijelo odluku suprotnu odluci Gradskog vijeća da se sva parkirališta moraju dati na upravljanje Split parkingu. Spomenutom odlukom Upravnog vijeća, naglasio je gradonačelnik, oštećen je gradski proračun.

U nastavku sjednice vijećnici su digli ruke za izvješća o poslovanju Split parkinga, Ustanove za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom DES te Razvojne agencije Split-RaST. Financijski izvještaji za prošlu godinu Košarkaškog kluba Split te HNK Hajduk također su dobili prolaznu ocjenu.