Članak

NEWS
OldId: 734
16. lipnja 2009.

Sanacija pristupnog puta za invalide na Benama

Sanacija pristupnog puta za invalide na Benama

Na inicijativu Udruge  osoba s invaliditetom Split (UOSIS), a u vezi njihovog zahtjeva za hitno osiguranje pristupa plaži za osobe s invaliditetom  na  Benama gradonačelnik Splita Željko Kerum i njegovi zamjenici Jure Šundov i Anđelka Visković...

bene3.jpg...održali su u ponedjeljak, 15. lipnja 2009. godine  sastanak s predsjednicom Udruge Senkom Mrkonjić i Tugomirom Bagatom, stručnim službama Grada, ravnateljem Park šume Marjan Matom Kosovićem, te Robertom Koharevićem iz „Parkova i nasada“ .

Predstavnici UOSIS-a  upoznali  su  gradonačelnika Keruma i njegove prve suradnike s problemom koji se javlja svake godine na početku sezone kupanja te je dogovorena hitna sanacija postojećeg pristupnog puta nasipanjem jalovine jer je to trenutno jedini mogući način saniranja budući da se radi o zaštićenom području Park šume Marjan. Nakon što su se na  terenu upoznali  sa stanjem puta i same plaže, dogovoreno je da sanacija puta krene već sutra.

Također je dogovoreno da se ispita mogućnost dugoročnog i kvalitetnijeg rješavanja ovog problema. Gradonačelnik i  njegovi prvi suradnici, pokazali su iznimni senzibilitet za probleme  invalida,  posebno djece invalida, te izrazili spremnost učiniti sve kako bi se  i ostale splitske plaže  učinile pristupačnima  osobama  s invaliditetom.

Gradonačelnik je zadužio svoje suradnike da učine sve potrebne radnje radi trajnog i kvalitetnog  rješavanja problema pristupačnosti  plaži Bene, naglašavajući pri tome da treba u potpunosti poštivati pozitivne propise u vezi sa zaštitom i čuvanjem Park šume Marjan.
Istovremeno treba učiniti i ostale splitske plaže pristupačnima za invalide jer je nedopustivo da se invalidi getoiziraju, izjavio je gradonačelnik te je  zadužio suradnike da ispitaju mogućnost  žurnog uređenja i prilagodbe za invalide svih splitskih plaža.

Napomenimo da je Grad Split u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područna služba Split, i ove godine, kroz mjeru javnih radova,  zaposlio u razdoblju od 15. lipnja do 15. listopada,  dvije osobe koje će pomagati invalidima na plaži Bene.