Članak

NEWS
9. ožujka 2020.

Radovi na dogradnji Ružmarina teku predviđenom dinamikom

Prvo veliko gradilište vrtićkog objekta u Splitu nakon desetljetne stanke, nadogradnju vrtića Ružmarin na Trsteniku, obišao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa zamjenicom Jelenom Hrgović Tomaš, pročelnicima Juricom Vojnovićem i Matom Omazićem i voditeljem projekta Antom Krželjom. Radovi koje su radnici splitskog Tromonta, uz stručni nadzor tvrtke Raster d.o.o., u ovih mjesec dana od aktivacije gradilišta obavili prate utvrđenu dinamiku, a investicija vrijedna 20 milijuna kuna trebala bi biti gotova tijekom ove jeseni.   

Rekonstrukcijom postojeće zgrade vrtića i dogradnjom osigurat će se šest novih prostorija za djecu, a planirana je i rekonstrukcija postojeće kuhinje čiji će kapacitet biti do 1000 obroka. To će ujedno biti i centralna kuhinja za sve vrtiće u sastavu gradske ustanove DV Cvit Mediterana. Također, električnu energiju zamijenit će plin kao energetski učinkovitija i ekonomičnija opcija.

Nakon završetka dogradnje, želja i potreba koju je iskazalo vodstvo ovog dječjeg vrtića na čelu s ravnateljicom Rossanom Bosnić je i rekonstrukcija i proširenje vrtićkog dječjeg igrališta koje je svakog sunčanog dana dnevni boravak svih mališana iz Ružmarina.

Podsjetimo, postojeći objekt DV Ružmarin prošlog je proljeća također osvježen i uređen u zajedničkom projektu ulaganja u dječje vrtiće Grada Splita i resornog Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kada su obavljeni radovi sanacije fasade i zamjene dijela stolarije ukupne ugovorene vrijednosti radova 1.208.750,00 kuna. Ove jeseni nakon nadogradnje i povećanja kapaciteta, vrtić Ružmarin koji je izgrađen 1978. godine, postat će još ugodniji za boravak novih generacija najmlađih Splićana.