Članak

NEWS
29. travnja 2020.

PROPUSNICE – INFORMACIJE ZA GRAĐANE KOJI PUTUJU IZVAN ŽUPANIJE I NA OTOKE

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od 20. travnja 2020. za putovanje unutar Splitsko-dalmatinske županije nisu potrebne e-Popusnice, osim za putovanja van područja Splitsko-dalmatinske županije te za putovanje na otoke i s otoka unutar Županije.

 

  • Građani Splita koji putuju van Županije, na otoke i s otoka i dalje propusnicu mogu zatražiti putem sustava e-Propusnice.

Proces izdavanja e-Propusnice je sljedeći. U internetskom pregledniku upišite adresu https://epropusnice.gov.hr, odaberite listu vjerodajnica, kao i prilikom uobičajenog pristupa sustavu te potvrdite svoje podatke. Ulaskom u korisničko sučelje e-Propusnice, izaberite jednu od opcija: zahtjev za propusnicom, pregled propusnica ili pregled zahtjeva. Ukoliko želite predati zahtjev za izdavanjem propusnice, ispunite tražene podatke te potvrdite zahtjev. Nakon odobrenja, vaša e-Propusnica bit će vidljiva u pdf formatu.

Upute za ishođenje prihvatljive vjerodajnice za elektroničku identifikaciju dostupne su na linku - https://www.fina.hr/vjerodajnice-za-e-gradane  

Detaljnje upute nalaze se na https://bit.ly/2RlJxrD.

 

  • Samo građani koji nisu u sustavu e-Građani propusnicu za izlazak iz Splitsko-dalmatinske županije te za odlazak na otok mogu zatražiti od tajnika gradskih kotara i mjesnih odbora Grada Splita, tako što će na mail tajnika u kotaru u kojem stanuju poslati sljedeće podatke: ime i prezime, adresa, oib, broj mobitela, email, razdoblje za koje se traži propusnica, mjesto odredišta i razlog podnošenja zahtjeva. Propusnica se izdaje isključivo elektronskim putem, bez socijalnog kontakta. Raspored tajnika u gradskim kotarima i mjesnim odborima se redovito ažurira, molimo građane da prije slanja provjere kontakt za svoj kotar na mrežnim stranicama Grada Splita.

 

  • Poslodavci koji trebaju propusnice za radnike koji rade temeljem ugovora o djelu te poslodavci koji imaju potrebe za radom studenata, propusnice trebaju zatražiti isključivo na e-mail danica.gudelj@split.hr

 

  • U petak 1. svibnja, u subotu 2. svibnja i u nedjelju 3. svibnja 2020. godine od 9 do 12 sati zahtjeve za hitne slučajeve zaprimat će dežurni tajnik na mail: goran.zuljevic@split.hr.

 

  • Propusnica se policiji može pokazati ili isprintana ili u elektroničkom obliku, primjerice na mobitelu
  • Propusnica se može dobiti isključivo za opravdane razloge
  • Za potrebe poslovnih putovanja van Županije i na otoke, propusnice i dalje izdaju poslodavci
  • Za odlaske van Županije iz medicinskih razloga, propusnice i dalje izdaju liječnici opće prakse
  • Maloljetnici u pratnji roditelja za putovanje izvan Županije i na otoke ne trebaju propusnicu
  • Stanovnici Čiova (Slatine/Split, Okrug, Trogir) mogu se slobodno kretati