Članak

NEWS
4. lipnja 2014.

Priopćenje Vijeća za provedu Programa prevencije kriminaliteta na području Grada Splita u svezi održavanja "Split Pride 2014"

Dana 04. lipnja 2014. godine održan je sastanak Vijeća za provedbu programa prevencije kriminaliteta na području Grada Splita na kojem se između ostalog raspravljalo i o predstojećem „Split pride 2014“ koji će se održati u subotu 07.06.2014. godine.

Slijedom toga Vijeće upućuje priopćenje za javnosti, građankama i građanima Splita: 

„Vijeće za provedbu programa prevencije kriminaliteta na području grada Splita u okviru svojih ciljeva i zadaća na održanoj sjednici zajedničkim stavom svih nazočnih iskazuje potrebu poštivanja prava na javno okupljanje svima u gradu Splitu uz pretpostavku ispunjenja zakonskih uvjeta. 

Vijeće očekuje od nadležnih institucija punu sigurnost za organizatore, sudionike javnog okupljanja „Split pride 2014“, kao i za građane Splita i njihove goste koji će se u vrijeme javnog okupljanja naći u gradu. 

Tolerancija, poštivanje drugog u njegovoj različitosti, ljubav prema drugačijem i različitom, nas kao ljudska bića obogaćuje i usrećuje. Stoga se pozivaju građani Splita da svojim ponašanjem i odnosom prema sudionicima „Split pride 2014“ to i pokažu. 

Pozitivna slika grada Splita i osjećaj sigurnosti svakog građanina kao i gosta vrijedna je stečevina koja se ne bi smjela dovoditi u pitanje. Građani ovog grada ne zaslužuju da užasne, 
homofobične i primitivne slike pune naslovnice javnih mijenja, a Split opet bude proglašen „gradom slučajem“. 
Vijeće će dugoročno u okviru svog rada pokušati pronalaziti i druge načine da se preveniraju negativna dosadašnja u gradu Splitu, te da se na taj način podigne i razina sigurnosti i kvaliteta življenja svima.