Članak

NEWS
20. prosinca 2021.

Prijem za osvajače srebrne medalje Davis Cupa Matu Pavića i Bornu Goju

Danas je u Gradskoj upravi organiziran prijem za splitske tenisače Matu Pavića i Bornu Goju osvajače srebrne medalje Davisova kupa u Madridu te za predstavnike Hrvatskog teniskog saveza, predsjednicu Nikolinu Babić i izvršnog direktora Vlatka Jovanovskog.

-Ne trebam vam puno govoriti o tome koliko smo ponosni na vaš uspjeh, svi smo vas gledali pažljivo i s velikim emocijama pratili meč. – čestitajući splitskim tenisačima kazao je gradonačelnik Ivica Puljak koji ih je primio zajedno sa svojim zamjenikom Antoniom Kuzmanićem i voditeljem gradskog Odsjeka za sport Igorom Maretićem. Volio bi, kako je rekao, da Mate i Borna svoju profesionalnu karijeru nastave u Splitu i da svojim uspjesima budu učitelji i uzori novim generacijama splitskih tenisača.

Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić jednako je iskazala ponos na uspjehe splitskih tenisača navodeći problem nedostatne infrastrukture za profesionalne tenisače kako u Zagrebu, tako i u Splitu. Nadležno Ministarstvo sporta i turizma, kako je rekla, iskazalo je spremnost za davanje financijske potpore za opremanje brzim podlogama tri teniska terena na Firulama. Potrebno je da se Grad Split uz potporu HTS-a prijavi na Natječaj kojim bi se osigurala sredstva za opremanje terena koji bi bili isključivo za profesionalne tenisače.

-Postoji suglasnost svih dionika i već smo u pregovorima s ravnateljem JU Sportski objekti oko pripreme dokumentacija.- izvijestio je zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić, a kao Grad zainteresirani smo i za veći broj teniskih turnira svih kategorija u Splitu i to primarno van turističke sezone.