Članak

NEWS
8. prosinca 2021.

Prijem za Mateu Kolovrat, svjetsku seniorsku prvakinju gluhih

Zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić primio je danas u Gradskoj upravi Mateu Kolovrat osvajačicu zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u taekwondou u Teheranu u kategoriji gluhih +67 kg i njenog trenera Veljka Lauru.

-Vi ste veliki ponos za svih nas i uvijek možete računati na potporu Grada Splita. – kazao je zamjenik Kuzmanić čestitajući Matei svjetsko zlato i zaželjevši uspjeh na predstojećim Olimpijskim igrama gluhih koje će se slijedeće godine održati u Brazilu.

Matei je ovo četvrta velika medalja i čak treće zlato. Naslov svjetske prvakinje osvojila je 2016. godine u Samsunu, europska prvakinja bila je 2019. godine u Antaliji dok je olimpijska viceprvakinja postala 2017. godine u Samsunu.

Pored četiri velika odličja u konkurenciji gluhih Matea je osvojila i niz medalja u čujućoj konkurenciji među kojima je šest odličja na državnim prvenstvima i desetak odličja na G turnirima.

U Teheranu je na svjetskom prvenstvu nastupila i mlada Petra Goleš koja je iako još juniorka dobila priliku na najvećoj smotri. Ovim zlatom Taekwondo klub Marjan zaključio je najuspješniju sezonu u povijesti, barem što se tiče nastupa na svjetskim i europskim prvenstvima i olimpijskim igrama. Ukupno 15 medalja od čega čak osam zlata, a trener Veljko Laura sudjelovao na svakom od šest velikih natjecanja na kojima je Marjan u ovoj godini uzeo medalju u četiri uzrasne kategorije.

Na prijemu u splitskoj Gradskoj upravi uz svjetsku prvakinju Mateu Kolovrat i njezinog trenera Veljka Lauru bili su Miro Opačak, predsjednik Splitskog sportskog saveza gluhih, Marijo Lušić, član Izvršnog odbora Splitskog sportskog saveza gluhih i Melani Turković, predstavnica sporta gluhih.