Članak

NEWS
11. srpnja 2012.

Prevencija zlouporabe pirotehnike kod djece i mladih

U okviru provođenja preventivnih aktivnosti, sa ciljem informiranja i upozoravanja javnosti na moguću zlouporabu pirotehnike, a posebno namijenjeno zaštiti najugroženije kategorije djece i maloljetnika ...

... Vijeće za provedbu programa prevencije kriminaliteta na području grada Splita u suradnji sa Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom kao i svake godine tiskalo je preventivni promidžbene plakate. 
Plakati su namijenjeni za postavljanje na svim osnovnim i srednjim školama na području grada Splita kao i na prostorijama drugih institucija, javnih ustanova, kotareva i sl. u kojima cirkulira veći broj građana kako bi se iste informiralo o zakonskim regulativama vezanih za pirotehnička sredstva. 
Smanjenje broja ozljede od korištenja pirotehnike kod djece kao cilj pokušava se ostvariti i kroz isticanje upozorenja te posebno kroz apel na roditelje i odrasle osobe u trgovinama da se izbjegne mogućnost zabranjene prodaje. Distribucija letaka u škole uvjetovan je i kontaktom te isticanjem zajedničke odgovornosti i brige za djecu od svih institucija i grada Splita.