Članak

NEWS
31. srpnja 2019.

Potpisan ugovor za još osam novih autobusa

Potpisan ugovor za još osam novih autobusa

Direktor Prometa Split d.o.o. Miroslav Delić i direktor tvrtke Autobus d.o.o. Robert Vrhovski potpisali su danas ugovor o nabavi osam IVECO autobusa koji bi na gradske ulice trebali stići do Sudamje 2020. godine.

Robert Vrhorski, predstavnik tvrtke “Autobus” ispred proizvođača “Iveco”, najavio je isporuku osam solo polu niskopodnih autobusa kakve tvrtka “Promet” već posjeduje - riječ je o vozilima EURO 6D norme s najvišim ekološkim standardom, a direktor Delić rekao je kako je to prvih osam od ukupno 18 autobusa koje Promet nabavlja preko ITU mehanizama splitske aglomeracije.

Sva vozila su klimatizirana, opremljena rampom za osobe s invaliditetom, s promijenjenim dizajnom i poboljšanim radnim mjestom vozača. Potpisivanju ugovora za osam novih autobusa nazočio je i gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je poručio da je sve ovo što će se događati sljedećih tjedana i mjeseci biti najbolja potvrda onoga što je započeto prije godinu i pol dana kada je najavljeno da će Promet preuzeti važnu ulogu, ne samo u pružanju svojih usluga, nego cjelokupnoj slici prometnog preustrojstva u splitske aglomeraciji.