Članak

NEWS
11. svibnja 2020.

Postupanje Prometnog redarstva u ulicama oko Marjana: Od kolovoza su građani upozoravani radi nepropisnog pakiranja

Prometno redarstvo Grada Splita, nakon višemjesečnog upozoravanja vlasnika vozila zatečenih u prekršaju u ulici Vatroslava Lisinskog, započelo je primjenu mjere novčane kazne, postupajući u skladu s postavljenom prometnom signalizacijom i dosljednom primjenom odredaba Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također, iz Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan također su zatražili pomoć pri osiguravanju prohodnih vatrogasnih prilaza u ulicama oko park šume Marjan, u kojima se svakodnevno nepropisno parkiraju automobili i tako sprječavaju prolaz vatrogasnim vozilima.

U ulici Vatroslava Lisinskog, na dionici koja je označena znakom zabrane parkiranja, Prometno redarstvo Grada Splita od kolovoza prošle godine u sedam je navrata svim vozilima zatečenim u prekršaju (parkiranim na području zabrane) izdalo Upozorenje. Također, vozila koja su u potpunosti zagradila prolaz bila su premještana od strane Pauk službe Split parkinga.

Podsjećamo, riječ je o ulici na kojoj je i po ocjeni vatrogasnih snaga nužno osigurati kolničku širinu za nesmetan prolaz u slučaju opasnosti od požara.

 

Molimo građane Splita, posebno ovog dijela grada, za razumijevanje i poštivanje postavljene prometne signalizacije, kako zbog svog komoditeta ili nepromišljenosti, ne bi onemogućili pristup vatrogasnim i ostalim interventnim vozilima u slučaju hitne intervencije na Marjanu.