Članak

NEWS
7. svibnja 2020.

Ponosna, vedra i smjerna Sudamja

Svečanom svetom misom u Katedrali, koju je predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, proslavljen je blagdan svetog Dujma, nebeskog zaštitnika Splita i svih njegovih građana.

 

Poželjevši svako dobro Splićanima, gradonačelnik Andro Krstulović Opara u izjavi za medije prije početka svete mise, rekao je kako je ovogodišnja Sudamja ponosna, vedra i smjerna, baš kakav je bio Dujmov život, kakvi su Splićani bili u ovoj krizi: - Pokazali su brigu za najranjivije i zajedništvo u namjeri da pobijede ovu nevolju koja nas je snašla. Izlazimo iz ove nevolje, pobjeđujemo je i nadam se da će svi oni koji su usmjerili svoje molitve sv. Duji, ali i razmišljanja za dobro grada nastaviti tim putem. Putem zajedništva, smanjivanja razlika i međusobnog poštovanja.

U ovim danima tišine, kada je šušur izmakao, mi se vraćamo onoj jedinstvenoj, samostalnoj i jedinoj mogućoj poruci – kako biti bolji i dati najbolje od sebe. U našem gradu ima toliko pojedinaca koji su kroz povijest pokazali da je Split jedinstven, sjajan i slavan. Upravo takve ljude i takvu snagu sada trebamo. Vedro i hrabro naprijed. Pobjeđujemo i bit ćemo ono što jesmo, ponosni i hrabri Splićani za vijeke vjekova – rekao je gradonačelnik, izraživši nadu kako će iduća Sudamja biti puna žara i veselja.