Članak

NEWS
28. svibnja 2020.

Počinju radovi na izgradnji Reciklažnog dvorišta Orišac

Radovi na izgradnji Reciklažnog dvorišta na lokaciji Orišac počinju idućeg tjedna. Danas je u posao uveden izvođač, tvrtka Kavelj d.o.o. iz Splita, koja ima tjedan dana za pripremu gradilišta. Rok izvođenja radova je četiri mjeseca, počevši od 3. lipnja.

Vrijednost ovog Reciklažnog dvorišta je 4 milijuna i 600 tisuća kuna, a nadzor će vršiti Meritum inženjering d.o.o.

 

Također valja spomenuti kako je u postupku ishođenje građevinske dozvole za Reciklažno dvorište u Kopilici, a u izradi je glavni projekt za Reciklažno dvorište na Pujankama. Time Grad Split aktivno radi na ispunjavanju zakonske obveze o uspostavi mreže reciklažnih dvorišta na području grada.

 

Čistoća Split nedavno je postavila dva nova mobilna reciklažna dvorišta na području grada Splita, jedno na Kocunaru (u Mosećkoj ulici, kod crkve sv. Luke), a drugo na Gripama (na križanju Osječke i Vukovarske ulice). Ranije su postavljena također dva mobilna reciklažna dvorišta na Poljudu (s južne strane stadiona, pored poligona autoškole) i Mertojaku (na križanju Žnjanske, Odeske i Biogradske ulice), a u planu su još tri na području grada.  

U mobilnim reciklažnim dvorištima moguće je odvojit staklo, plastiku, papir, metal, tetrapak, obuću i odjeću, tonere, baterije i lijekove.