Članak

NEWS
16. travnja 2021.

Plaćanje karticom „Moj zlatni Split“ odsad moguće i u Spar trgovinama, uskoro se mreža širi dalje

Nakon uspješne provedbe prve faze i uvođenja kartice za splitske umirovljenike u sklopu projekta „Moj zlatni Split“ u suradnji s matičnom OTP bankom, u tijeku je završetak druge faze kojom se širi ograničena mreža prodajnih mjesta na kojima je omogućen prihvat namjenskih kartica.

Korisnicima prava ove vrste potpore sada je omogućen prihvat kartice na svim prodajnim mjestima u Republici Hrvatskoj u trgovačkom lancu Spar d.o.o. Također je u pripremi širenje ograničene mreže i na druga prodajna mjesta, a sljedeći u nizu je prodajni lanac Ribola.

 

Podsjećamo, projekt „Moj zlatni Split“ je namijenjen umirovljenicima s ukupnim prihodima do dvije tisuće kuna s ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim umirovljenicima u zadovoljavanju osnovnih životnih potreba, a u svrhu unapređenja kvalitete života te njihovog aktivnog uključivanja u društvo.

Namjenska kartica je usmjerena ciljanoj skupini umirovljenika prema unaprijed određenim kriterijima koji se ponajprije odnose na visinu prihoda i ne posjedovanje više nekretnina, a temeljem Odluke o socijalnoj skrbi. Na karticu se mjesečno raspodjeljuju iznosi potpore u visini od 100 do 300 kuna ovisno o visini prihoda umirovljenika za namjensku nabavu namirnica i potrepština unutar ograničene mreže prodajnih mjesta i zadovoljavanje osnovnih životnih potreba, a osim toga kartica služi kao identifikacijsko sredstvo za povoljnije ili potpuno besplatno sudjelovanje u kulturnom, sportskom i društvenom životu grada.

Iskazujući zahvalnost i poštivanje svim umirovljenicima, sugrađanima koji su predano radili i doprinosili razvitku i boljitku grada Splita, ovim projektom se osigurava potpora i poticaj u njihovom svakodnevnom životu.

Za sve koji ispunjavaju uvjete, a još nisu predali zahtjev za karticu Moj zlatni Split, pozivamo ih da to učine. Sve informacije o uvjetima, potrebnoj dokumentaciji, kao i sami obrazac zahtjeva mogu se preuzeti na web stranici Grada Splita.