Članak

NEWS
21. studenog 2019.

Otvoreni 25. Dani ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

U organizaciji DV Cvit Mediterana i splitskog Filozofskog fakulteta danas je u Sveučilišnoj knjižnici otvoren dvodnevni stručno-znanstveni skup 25. Dani ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Splitsko-dalmatinske županije pod nazivom Mirisi djetinjstva. Tema ovogodišnjeg skupa koji je okupio 300 sudionika je Pravo djeteta na kontinuitet u odgoju i obrazovanju, a uz stručna predavanja i predstavljanja literature tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana održat će se više od dvadeset radionica,  simpozij povodom 30 godina Konvencije o pravima djeteta i otvoriti izložba Čarolija vune autorice Lili Matković .

Na svečanosti otvorenja u Sveučilišnoj knjižnici uz ravnateljicu DV Cvit Mediterana Rosssne Bosnić i prof. dr.sc. Glorie Vickov, dekanice Filozofskog fakulteta pozdravne i prigodne govore održali su Vlade Matas iz Agencije za odgoj i obrazovanje, pomoćnik ministrice Momir Karin iz Ministarstva znanosti i obrazovanja te zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgoviić Tomaš. Uz čestitke organizatorima predstavila je nastojanja Grada Splita u cilju poboljšanju infrastrukture potrebne za predškolski odgoj i ona kojima se žele stručnom osoblju osigurati uvjeti za kvalitetan rad s  djecom, jer samo radosne tete, kako je kazala, mogu dijeliti radost s našom djecom.

- Najvažniji dio ovog vašeg skupa je stručno usavršavanje i pronalazak odgovora na pitanje: Zašto radim ovaj posao? - poručila je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš okupljenim odgajateljima, ravnateljima i predstavnicima stručnih službi na svečanosti otvaranja 25. Dana ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.