Članak

NEWS
15. studenog 2021.

Otvoreni 15. Hrvatsko-francuski upravnopravni dani

„ Izazovi za sustav pravnih pravila i sloboda povodom pandemije Covid 19 i elementarnih nepogoda“ tema je ovogodišnjih Hrvatsko –francuskih upravnopravnih dana otvorenih danas na splitskom Pravnom fakultetu. Ova međunarodna konferencija  koja se u okviru partnerstva Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta Panthéon Assas – Paris II. i pod pokroviteljstvom Ministarstva pravosuđa RH održava u Splitu u kontinuitetu  od 2007. godine  okuplja najistaknutije francuske i hrvatske pravne eksperte, znanstvenike i praktičare, prije svega iz područja upravnog prava.

Otvaranju petnaestih po redu Hrvatsko –francuskih upravnopravnih dana nazočio je i gradonačelnik Ivica Puljak koji je izrazio zadovoljstvo uspostavljenom suradnjom splitskog i francuskog sveučilišta na polju pravnih znanosti, kao i odabirom aktuelne teme za koju je izrazio uvjerenje da će iznjedriti produktivne diskusije. Na prvom danu ovog međunarodnog skupa sudjelovao je i ministar pravosuđa i uprave, Ivan Malenica koji je govorio o digitalizaciji upravne djelatnosti i primjeni dobrih rješenja i nakon završetka pandemije uzrokovane virusom Covid 19.

 

Sve nazočne uzvanike na današnjem je otvaranju uvodno pozdravio dekan splitskog Pravnog fakulteta Ratko Brnabić, izrazivši uvjerenje da će i ovog puta „Hrvatsko-francuski upravni dani“ pružiti vrijedne inicijative za razvoj javne uprave. Zahvalu organizatorima uputio je rektor Sveučilišta u Splitu Dragan Ljutić, predsavnica Splitsko –dalmatinske županije , Marija Čizmić te predsjednik, Visokog upravnog suda RH Ante Galić i Estelle Halimi savjetnica iz Veleposlanstva Francuske u Republici Hrvatskoj.