Članak

NEWS
30. listopada 2020.

Otvoren Poziv: Učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja financijska potpora od 600 do 1000 kuna mjesečno

U školskoj, odnosno akademskoj godini 2020./2021. Grad Split planira dodijeliti financijske potpore učenicima srednjih škola i studentima iz socijalno ugroženih obitelji. Ovim programom, za koji su osigurana dva milijuna, Grad Split se još jednom potvrđuje kao grad socijalne osjetljivosti, izvrsnosti i znanja. Također, radi se o sustavnoj podršci učenicima slabijeg imovinskog stanja kako bi, uz marljivo učenje, sa što manje prepreka ravnopravno sudjelovali u obrazovnom procesu te u konačnici razvili svoje potencijale.

Mjesečna potpora Grada za učenike srednjih škola slabijeg imovinskog stanja iznosi 600 kuna. Ako studiraju u Splitu, studenti iz socijalno ugroženih obitelji mogu računati na 800 kuna potpore, a za one koji studiraju izvan Splita predviđeni iznos stipendije je 1000 kuna mjesečno. Prošle godine pravo na financijsku potporu ove vrste ostvarilo je 260 splitskih učenika i studenata.

Prijave na ovaj Poziv podnose se na obrascu koji se može pronaći na mrežnoj stranici www.split.hr ili u pisarnici Grada Splita. Prijava se upućuje preporučenom poštom na adresu Grad Split - Upravni odjel za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju, Obala kneza Branimira 17, 21000 Split, s naznakom „Prijava za dodjelu potpore“, a može se i osobno predati u pisarnici Grada Splita na istoj adresi.

Zainteresirani učenici i studenti koji ispunjavaju uvjete iz poziva mogu se za primanje potpore javiti do kraja travnja 2021. godine, ali važno je naglasiti da prijava podnesena do 30. studenog 2020. godine omogućava odobravanje potpore za učenike od rujna 2020., odnosno za studente od listopada 2020. godine. Sve prijave podnesene nakon 30. studenog realizirat će se od mjeseca podnošenja i za učenike i za studente. Pravo ostvare svi koji ispunjavaju uvjete, pa bi zaista bila šteta da se propuste prijaviti na poziv.