Članak

NEWS
24. veljače 2020.

Oproštajna posjeta generala Šundova: „Odlazim u mirovinu, ali mirovati neću“

U povodu završetka dužnosti, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, generala zbora Mirka Šundova u oproštajni posjet primio je danas splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Tom prigodom gradonačelnik se prvom čovjeku Oružanih snaga, kojem 29. veljače završava četverogodišnji mandat, zahvalio na svemu što je tijekom Domovinskom rata  i cijele vojne karijere činio za svoj narod  i državu.
- Generale, hvala vam na svemu. Kao načelnik Glavnog stožera puno ste toga napravili za našu vojsku, kako kod kuće, tako i u svijetu. Zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem organizacijski ste vojsku vratili u gradove, a što se pokazao kao – pun pogodak. Bili ste vrhunski vojnik, časnik, ali i gospodin, domoljub koji svoj rodni kraj nije nikada zaboravio - kazao je gradonačelnik generalu Šundovu. Skorašnji umirovljenik zahvalio se splitskom gradonačelniku na toplim riječima, kao i na dosadašnjoj uspješnoj suradnji.
- Naša vojska uvijek je imala odličnu suradnju sa Gradom Splitom i Županijom. Moja gotovo 40 godina duga vojna služba primakla se kraju. Ponosan sam što sam svoje  najbolje godine života stavio na raspolaganju hrvatskom narodu. Odlazim u mirovinu, ali mirovati neću. Posvetit ću se predavanju mladim vojnicima, ali i pisanju - najavio je general zbora svoju aktivnu mirovnu. Čestitkama za sretne umirovljeničke dane pridružili su se i župan Blaženko Boban te načelnik Podstrane Mladen Bartulović. Župan Boban podsjetio je na nesebičnu pomoć koju građanima Oružane snage pružaju u elementarnim nepogodama. 
-Sjetimo se požara od prije dvije godine. Naša vojska odmah je hrabro pomogla, a nije bilo nimalo lako-naveo je, među ostalim, župan. Na kraju prijema razmijenjeni su prigodni darovi pri čemu je  gradonačelniku i županu general Šundov uručio i posebnu Zahvalnicu Oružanih snaga RH za uspješnu suradnju.