Članak

NEWS
11. srpnja 2014.

Održana konferencija „Sigurnost gradova – SIGG 2014“

U hotelu „Le Meridien Lav“ ,pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova Vlade Republike Hrvatske, Grada Splita i Turističke zajednice Grada Splita, a u organizaciji Hrvatskog foruma za urbanu sigurnost i časopisa „Zaštita“, 20. ožujka organizirana je 6. regionalna konferencija  „Sigurnost gradova – SIGG 2014“.

Konferenciji je pored gradonačelnika Grada Splita Ive Baldasara, zamjenika župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošića i ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadrana Perinića, nazočila pomoćnica ministra unutarnjih poslova za upravne i inspekcijske poslove Ines Krajčak.. 

Opći cilj konferencije je prevencija sigurnosti građana i turista, prevencija kriminaliteta u gradu, povećanje razine sigurnosti, smanjenje kriminalnih radnji te sigurnost imovine, dok je posebni cilj u suradnji s DUZS-om uspostaviti moderan sustav za obavješćivanje i izvješćivanje u lokalnoj zajednici. 

Među brojnim predavačima na konferenciji predavanje je održao i voditelj Odjela prevencije 
u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj Paško Ugrina, zajedno s pomoćnikom pročelnika Službe za mjesnu samoupravu, zaštitu i spašavanje Grada Splita Tomislavom Bočinom. Kroz svoje predavanje, pod nazivom „Prevencija kriminaliteta i visoka razina sigurnosti – Grad Split“, prezentirali su zajedničke projekte Vijeća za prevenciju Grada Splita i Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Grad Split je jedan od gradova koji je dobio priznanje za projekt “Strategija unaprjeđenja prevencije kriminaliteta kroz multidisciplinarni pristup i vodstvo lokalne vlasti u gradu Splitu za razdoblje 2013 – 2015.”. Taj je projekt strateški dokument za rad Vijeća za provedbu Programa prevencije kriminaliteta na području Splita.