Članak

NEWS
24. lipnja 2020.

Održan virtualni partnerski sastanak EU Interreg projekta E-chain

Drugi partnerski sastanak EU Interreg E-CHAIN projekta održao se 18. lipnja 2020. u virtualnom okruženju.

Tijekom sastanka raspravljalo se o pitanjima u svezi upravljanja projektom, financijama, projektnim zadacima i mogućnosti produljenja trajanja projekta zbog COVID-19 virusa.

Interreg E-CHAIN projekt (Enhanced Connectivity and Harmonization of data for the Adriatic Intermodal Network), predstavlja suradnju Italije i Hrvatske te uz Grad Split okuplja još 9 partnera iz Hrvatske i Italije.

Vodeći partner projekta je Municipality of Ancona, a ostali partneri su Capt. P. Amatori Agenzia Marittima S.R.L., Brusutti S.R.L., G.M.T. S.P.A., University of Trieste, Prosoft d.o.o., Jadrolinija, City of Split, Rathmann d.o.o. te Sveučiličte u Rijeci, Pomorski fakultet.

Glavni cilj E-CHAIN projekta je unaprijediti povezanost i usklađivanje podataka za jadransku intermodalnu mrežu, kroz realizaciju modularnog integriranog softvera (E-CHAIN platforma) za upravljanje intermodalnim prometnim uslugama u lučkim područjima za putnički promet. Kako bi unaprijedio trenutnu situaciju, E-CHAIN projekt će se usredotočiti na pružanje novih usluga kao što su poboljšani lučki multimodalni informacijski sustav za putnike, sustav prodaje karata integriran s drugim načinima prijevoza i napredni turistički marketinški sustav za operatore. Te će usluge biti dizajnirane i raspoređene na odabranim pilot lokacijama (Ancona, Split i Venecija).

Trajanje projekta je 30 mjeseci; od 1. siječnja 2019. do 30. lipnja 2021. godine. Ukupni budžet projekta za Grad Split iznosi 156.595,00 Eur, dok je ukupna vrijednost projekta 2.307.748,45 Eur.

Projekt je sufinanciran iz Interreg programa V-A Italija Hrvatska 2014./2020.