Članak

NEWS
28. srpnja 2020.

ODRŽAN VIRTUALNI PARTNERSKI SASTANAK EU INTERREG PROJEKTA E-CHAIN

Treći partnerski sastanak EU Interreg E-CHAIN projekta održao se 28. srpnja 2020. u virtualnom okruženju. Tijekom sastanka raspravljalo se o pitanjima u svezi upravljanja projektom, financijama i projektnim zadacima.

Interreg E-CHAIN projekt (Enhanced Connectivity and Harmonization of data for the Adriatic Intermodal Network), predstavlja suradnju Italije i Hrvatske te okuplja 10 partnera iz Hrvatske i Italije. Vodeći partner projekta je Municipality of Ancona, a ostali partneri su Amatori Interestate S.R.L., Brusutti S.R.L., G.M.T. S.P.A., University of Trieste, Prosoft d.o.o., Jadrolinija, Grad Split, Rathmann d.o.o. te Sveučilište u Rijeci, Pomorski fakultet.

Glavni cilj E-CHAIN projekta je unaprijediti povezanost i usklađivanje podataka za jadransku intermodalnu mrežu, kroz realizaciju modularnog integriranog softvera (E-CHAIN platforma) za upravljanje intermodalnim prometnim uslugama u lučkim područjima za putnički promet. Kako bi unaprijedio trenutnu situaciju, E-CHAIN projekt će se usredotočiti na pružanje novih usluga kao što su poboljšani lučki multimodalni informacijski sustav za putnike, sustav prodaje karata integriran s drugim načinima prijevoza i napredni turistički marketinški sustav za operatore. Te će usluge biti dizajnirane i raspoređene na odabranim pilot lokacijama (Ancona, Split i Venecija).

Trajanje projekta je 30 mjeseci; od 1. siječnja 2019. do 30. lipnja 2021. godine. Ukupni budžet projekta za Pomorski fakultet u Rijeci iznosi 181.942,60 Eur, dok je ukupna vrijednost projekta 2.307.748,45 Eur. Projekt je sufinanciran iz Interreg programa V-A Italija Hrvatska 2014. – 2020.