Članak

NEWS
25. studenog 2021.

Održan sastanak projektnih partnera u Krakovu u sklopu projekta Taskforcome

Grad Split je zajedno s CEDROM Split sudjelovao na projektnom sastanku u okviru INTERREG CENTRAL EUROPE projekta TASKFORCOME , koji se održao u Krakowu od 15. do  17. studenoga 2021. godine. Sastanak je organizirao glavni projektni partner, Sveučilište ekonomije u Krakovu s ciljem koordinacije partnera i provedbom posljednjih aktivnosti na projektu. Tom prilikom svi partneri su, uključujući i partnere iz Splita, predstavili svoj rad na projektu u posljednje tri godine koji je uključivao organizaciju raznih edukacija za poduzetnike, kako lokalne tako i one koji su doselili u Split te žele proširiti svoja stečena iskustva u inozemstvu u našoj zemlji. U sklopu projekta CEDRA Split je osmislila programe obuke i mentorstva dok je najznačajnija aktivnost Grada Splita bila  ulaganje u opremu Community Social Hub-a Split. Prostorije SC Hub-a zvanog “Razred” nalaze se unutar Doma mladih Split prilikom čega je iz projekta sufinancirana oprema u vrijednosti od 80.000 eura. Sam prostor je zamišljen kao dijeljeni prostor koji može koristiti civilni sektor, a prema potrebi isti se može prenamijeniti za održavanje radionica, treninga, konferencija, predavanja, služiti kao ured ili coworking prostor.

U ovoj završnoj fazi Projekta Grad Split izrađuje Lokalni akcijski plan za unaprjeđenje vještina i kompetencija te uključivanje zajednice iniciranjem (socijalnog) poduzetništva doseljenika te zajedno s projektnim partnerima iz Poljske, Italije, Austrije i Njemačke sudjeluje u kreiranju Međunarodnog nacrta razvoja doseljeničkog poduzetništva. Sudjelovanje na sastanku je bilo moguće pratiti online te su snimke dostupne na Youtube kanalu:

https://www.youtube.com/channel/UCmjV6NGYbxCfhui387Smt-w

Projekt Taskforcome započeo je 1. ožujka 2019. i završava 30. studenoga ove godine. Ukupna vrijednost projekta je € 2.844.854,05, dok je Gradu Splitu dodijeljeno € 224.729,46 od čega se 85% sufinancira iz Europske unije. Više o samom projektu na https://www.interreg-central.eu/Content.Node/TASKFORCOME.html