Članak

NEWS
24. siječnja 2022.

Održan radni sastanak gradonačelnika Puljka i ministrice Obuljen Koržinek

U Gradskoj upravi danas je održan radni sastanak gradonačelnika Ivice Puljka s ministricom kulture i medija Ninom Obuljen Koržinek. Gradonačelnik Puljak sa suradnicama upoznao je ministricu Obuljen Koržinek s planovima i projektima Gradske uprave i gradskih kulturnih institucija koji se provode u cilju unaprjeđenja kulturne infrastrukture i sadržaja na području i u ingerenciji Grada Splita.

Poseban naglasak razgovora stavljen je na izradu Plana upravljanja Starom gradskom jezgrom. Naime, cilj je da se Plan u narednih 12 mjeseci, koliki je rok za izradu, dovrši uspješno i kvalitetno. Predmet razgovora bile su, neizbježno i gradske kulturne ustanove, ali i konzervatorske podloge kao bitna pretpostavka nizu ključnih gradskih projekata, kao i suradnja na svim institucionalnim kulturnim programima te daljnji projekti u cilju zaštite, valorizacije i revitalizacije iznimno bogate splitske kulturne baštine.

Gradonačelnik Puljak je, između ostalog, istaknuo planove i ciljeve Grada u projektima rekonstrukcije Doma mladih, kao i ljetnog Kina Bačvice te nastojanja da se kulturnim sadržajima oplemeni prostor tvrđave Gripe.

Iskazano je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i želja da se ona intenzivira i operacionalizira na konkretnim projektima koje će Gradska uprava razvijati u uskoj suradnji s nadležnim ministarstvom i Konzervatorskim odjelom u Splitu.