Članak

NEWS
4. rujna 2019.

Odobreno 27,8 milijuna kuna za ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split

Odobreno 27,8 milijuna kuna za ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split

Dana 03. rujna 2019.g. ministar regionalnog razvoja donio je Odluku o financiranju ITU strateškog projekta „Otvorene ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split“ kojom se osigurava bespovratnih 27,8 milijuna kuna iz ITU mehanizma.

Projektom će se revitalizirati kulturna baština s ciljem osiguranja dodatnih sadržaja za lokalno stanovništvo i atrakcije u turizmu kroz gradnju, uređenje i opremanje otvorenih ljetnih pozornica na 8 različitih lokacija. Izgradnja, uređenje i opremanje otvorenih ljetnih pozornica, popratnih objekata i sadržaja za kulturno turističku namjenu će se provoditi na slijedećim lokacijama u gradovima Solinu, Trogiru, Kaštelima i Omišu te općinama Klis, Dugopolje i Lećevica:


> Solin: uređenje Gradine, izgradnja pozornice;

> Solin: uređenje i izgradnja Kulturno informativnog centra i uređenje trga;

> Klis: preuređenje dva objekta i sanacija zidina Tvrđave Klis,3D mapping, izgradnja pozornice;

> Omiš: uređenje „Starog groblja”, izgradnja pozornice;

> Dugopolje: ljetna pozornica kraj crkve sv. Roka;

> Kaštela: uređenje Dudanovog parka u Kaštel Kambelovcu, izgradnja pozornice;

> Lećevica: uređenje starih bunara u selu Radošić, izgradnja pozornice;

> Trogir: ljetna pozornica u staroj gradskoj jezgri


Projektom će se povećati stupanj očuvanosti i uređenja tih atrakcija, osuvremeniti postojeći sadržaji uz podizanje kvalitete prezentacije kulturne baštine i njezino dugoročno i održivo korištenje namijenjeno stanovnicima Urbane aglomeracije Split i svim posjetiteljima tog područja. Uspjeh projekta temelji se na prepoznavanju, aktiviranju i suradnji lokalnih razvojnih potencijala s naglaskom na učinkovito korištenje resursa u planiranju i upravljanu razvojem na području Urbane aglomeracije Split.