Članak

NEWS
11. kolovoza 2020.

Od rujna produženi boravak u 16 osnovnih škola

Pet splitskih osnovnih škola od rujna, od početka nove školske godine, ulazi u mrežu škola s produženim boravkom. To su škole Bol, Kamen-Šine, Kman-Kocunar, Skalice i škola Pujanki, koje dosad nisu povodile ovaj program, a iskazale su interes Gradu Splitu za uvođenje istog. Program produženog boravka i cjelodnevne nastave u školskoj godini 2019./2020. sufinancirao se u jedanaest škola, a za usporedbu, u školskoj godini 2017./2018. u samo osam škola.

Program produženog boravka i cjelodnevne nastave Grad Split sufinancira s iznosom od 450 kuna po učeniku mjesečno, što je na godišnjoj razini iznos od 5,1 milijun kuna.

Budući da je program produženog boravka definiran kao javna potreba i kao oblik neposrednog odgojno-obrazovnog rada te predstavlja nadgradnju minimalnog Državnog pedagoškog standarda za djecu nižih razreda osnovne škole, Grad Split, uvažavajući sve izraženiju potrebu roditelja za cjelodnevnom skrbi za djecu, nastavit će i ubuduće širiti postojeću mrežu škola s produženim boravkom.