Članak

NEWS
1. listopada 2020.

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba i predstavljene aktivnosti projekta "Aktivna i kvalitetna starost"

U organizaciji Udruge „Mi“ i ove je godine tradicionalno bilježen Međunarodni dan starijih osoba. Okupljenim umirovljenicima prigodni program je upriličen na Zvončacu, a uz neizostavnu pjesmu, ples i tjelovježbu, članovi Udruge „Mi“ predstavili su im besplatne aktivnosti u sklopu projekta „Aktivna i kvalitetna starost“ koji donosi još više sadržaja i kvalitetno ispunjenog vremena za sve naše sugrađane starije životne dobi. Tako će kroz projekt, koji se partnerski realizira u suradnji udruga te gradova i lokalnih samouprava Splita, Kaštela, Postrane i Solina, umirovljenici kroz 24 mjeseca provedbe moći sudjelovati u čak 11 programa – od kulinarskih i kreativnih radionica, tečajeva, rekreacije do savjetovanja i druženja u prirodi.

U ime Grada Splita, partnera na ovom, ali i nositelja brojnih projekata koji imaju za cilj doprinijeti socijalnoj uključenosti i boljoj kvaliteti života umirovljenika, čestitke u povodu njihovog dana i poruke podrške i suradnje uputila je pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Grada Splita, Magda Vrvilo. – Ovo izazovno vrijeme moramo osobito paziti na zdravlje naših starijih, ali se i još više truditi da ih motiviramo, animiramo i uključimo u socijalne programe i aktivnosti koje pridonose njihovoj izobrazbi, druženju, kvalitetnom i ispunjenom životu u zajednici. Današnjih druženjem na Zvončacu pokazali su još jednom svima da su godine uistinu samo brojke i da nema prepreke za aktivan i ispunjen život u svakoj dobi, kazala je pročelnica Vrvilo uz zajedničku poruku svima da se uključe u neki od besplatnih programa koji im se nude u sklopu ovog projekta.

Spomenimo kako je Projekt ukupne vrijednosti 1.918.089,61 kn financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) te Državnog proračuna (15%), a njegova provedba traje sve do početka lipnja 2022.

Detalji o projektu dostupni su putem udruge „Mi“, na internetskim stranicama www.seniori.hr kao i na web portalima svih uključenih partnera.