Članak

NEWS
21. ožujka 2020.

Nove odluke Stožera: Obustavlja se javni prijevoz, »Promet« od sutra ne vozi

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio dvije nove odluke, u cilju sprječavanja širenja zaraze koronavirusom (Covid-19). To su Odluka o privremenoj obustavi javnog prometa i Odluka o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu.

Sukladno Odluci o privremenoj obustavi javnog prometa, sutra 22. ožujka, zatvaraju se autobusni i željeznički kolodvori u Splitu. Obustavlja se autobusni i željeznički prijevoz, pa od sutra ni autobusi Prometa Split više neće voziti. Ograničava se i javni prijevoz putnika, tereta i vozila prema otocima i poluotoku Pelješcu, sukladno današnjoj Odluci.  

Stožer civilne zaštite ranije je odnio Odluku o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta; Odluku o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja; Odluku o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva; Odluku o graničnim prijelazima preko kojih će se odvijati tranzitni promet teretnih vozila preko teritorija Republike Hrvatske; Odluku kojom se zabranjuje brodovima u međunarodnoj plovidbi koji imaju obvezu samoizolacije ili karantene uplovljavanje u morske luke i luke unutarnje plovidbe u Republici Hrvatskoj; Odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja te Odluku o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i svojih sugrađana!