Članak

NEWS
18. prosinca 2021.

Nije prihvaćen prijedlog za reorganizaciju Gradske uprave

Nakon usvajanja programa javnih potreba temeljem usvojenog Proračuna, danas na splitskom Ekonomskom fakultetu u nastavku 7. sjednice Gradskog vijeća grada Splita, gradski vijećnici nisu usvojili prijedlog gradonačelnika Ivice Puljka o novom ustrojstvu Gradske uprave koji je trebao stupiti na snagu od početka slijedeće godine.

Ukupno je 15 vijećnika bilo za novi preustroj koji je predviđao umjesto dosadašnjih dvanaest osam upravnih odjela i službi, 14 njih se izjasnilo protiv prijedloga, a dva su bila suzdržana.

Podržali su ga vijećnici Centra, koalicija Pametno za Split i Dalmaciju, Možemo i Nova ljevica, nezavisni vijećnici Branka Ramljak i Ante Vuković te Most. Protiv su bili HDZ i HGS dok je  SDP je bio suzdržan.

-Prijedlog reorganizacije Gradske uprave nažalost nije prošao na sjednici Gradskog vijeća, a ideja je bila da ona bude najefikasnija i najmodernija Gradska uprava u Hrvatskoj. Mi smo prijedlog izradili s najboljom strukom i sa svim djelatnicima Gradske uprave, nažalost to gradski vijećnici nisu podržali.- kazao je  u izjavi za medije gradonačelnik Ivica Puljak i najavio novu sistematizaciju  po postojećem ustrojstvu splitske Gradske uprave koja ima dvanaest upravnih odjela i službi.