Članak

NEWS
19. prosinca 2019.

Božićno primanje kod nadbiskupa Barišića


Prigodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu danas je upriličeno božićno primanje kod splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića. Uz brojne predstavnike vjerskog, društvenog, kulturnog i političkog života Splita i Dalmacije, u ime Grada Splita nazočio je te čestitku uputio gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Prisjetio se svojih čestitki proteklih godina kada je naglašavao najveću moguću poniznost Božjega sina Isusa koji se rodio u štalici na slamici te u tom svjetlu ponovno potaknuo na ponizno djelovanje i vršenje svojih zadaća i službi. Potom je okupljenima pročitao želje koje su djeca Dječjeg vrtića Latica uputila anđelu čuvaru, ali kako je rekao gradonačelnik, svima nama:

„Anđele čuvaru Grada Splita, čuvaj svu djecu i njihove roditelje. Grad od urušavanja, od poplave, od svih nesreća, od siromaštva. Čuvaj osmjeh na licu, ljudsku dobrotu, ljubav među ljudima, sve građane grada Splita!“

- Jednostavnim govorom napisane su želje naših najmlađih sugrađana. Jesmo li u mogućnosti ispuniti te želje? U molitvi i zajedništvu sasvim sigurno jesmo. Zato prenosim ove želje kao lekciju i kao zapovijed i kao dužnost svima nama koji smo ih dužni ostvariti – poručio je Krstulović Opara te u ime Grada Splita i gradskih vijećnika nadbiskupu Barišiću i svima okupljenima čestitao Božić i poželio puno zdravlja i sreće u sljedećoj godini.

Nadbiskup Marin Barišić, pozdravljajući sve nazočne, naglasio je kako radosna vijest Božića rađa svijest da smo po Betlehemskom Djetetu svi sinovi i kćeri Oca nebeskoga, dodajući kako nam je u Božiću darovana nada, dostojanstvo, zaštita i smisao našega života.

U ime svećenstva i vjernika Splitsko-makarske nadbiskupije čestitku je uputio generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije Miroslav Vidović, a u ime Splitsko-dalmatinske županije župan Blaženko Boban.

Današnji prijem svojim je izvedbama uveličala ženska klapa Neverin.