Članak

NEWS
25. rujna 2019.

Na Gripama predstavljena paraolimpijska škola

U prepunoj svečanoj sali ŠC Gripe danas je javnosti predstavljen projekt Paraolimpijske škole za mlade s invaliditetom. Radi se o projektu kojem je osnovni cilj društvena integracija mladih s invaliditetom kroz bavljenje sportom i dostupnost sportskim aktivnostima.

Sam projekt vrijedan je gotovo 1.5 milijuna kuna, od čega je 85% financirano sredstvima Europske Unije, Europskog socijalnog fonda, dok je preostali dio sufinanciran sredstvima državnog proračuna.
U sklopu škole provodit će se aktivnosti u 5 sportova: atletici, boćanju, plivanju, stolnom tenisu i para-taekwondu, koji imaju najveću tradiciju unutar Saveza a kroz provedbu će se osigurati  adekvatna oprema, edukacija i olakšan pristup sportskim dvoranama i terenima kroz infrastrukturne projekte koji uključuju ugradnju lifta u ŠC Gripe te pristupnu stazu na Parku Mladeži. Sve sportske aktivnosti će se odvijati pod budnim okom stručnih i motiviranih trenera.

Zadovoljstvo zbog provedbe projekta i koristi za više od stotinu budućih korisnika, iskazali su predstavnici svih partnera na projektu, Športskog saveza invalida, Javne ustanove športski objekti i Grada Splita, koji je pružio podršku u uspješnoj aplikaciji projekta. Zbog početka škole najviše su se ipak radovali brojni korisnici iz Splita i okolice kojima ovaj projekt znači najviše.
Čestitke i riječi podrške svim sportašicama i sportašima uputio je i prvi čovjek Grada, Andro Krstulović Opara: - Počni sa sportom i mijenjaj trenutno svoj život na bolje! Tako bi se mogla sažeti glavna poruka projekta na koji smo izuzetno ponosni i koji omogućava našoj djeci sve ono što im pripada, kazao je gradonačelnik Krstulović Opara.

U ime korisnika, Športskog saveza invalida Grada Splita, predsjednik Mijo Bakić istaknuo je sjajne rezultate splitskih sportaša i sportašica s invaliditetom, koji će u nikad brojnijem sastavu nastupiti na idućim Paraolimpijskim igrama a koji su svojim rezultatima ali i životnim pričama najbolji primjer i motiv mladima koji su se uključili ili će se tek uključiti u aktivnosti splitske Paraolimpijske škole.

Projekt formalno traje dvije godine a svi sudionici odlučni su u njegovu dugoročnu implementaciju.