Članak

NEWS
3. prosinca 2021.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Ministar Aladrović, župan Boban i gradonačelnik Puljak posjetili DES

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom danas je splitsku Ustanovu DES zajedno s gradonačelnikom  Ivicom Puljkom i županom Blaženkom Boban posjetio  ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Josip Aladrović. Tom su prigodom uz ravnateljicu DES-a Editu Maretić Dimlić i njezine suradnike obišli proizvodne jedinice i susreli se s djelatnicima Ustanove koja zapošljava 218 radnika od čega je 118 osoba s invaliditetom.

- Ovdje smo da danas izrazimo potporu svim djelatnicima naše Ustanove  DES, ali i da im čestitamo na izvrsnim poslovnim rezultatima, a posebno nas raduje što su njihovi proizvodi jako kvalitetni i pozivamo svih da ih koriste.- rekao je gradonačelnik Ivica Puljak čestitajući Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Rad Ustanove pohvalio je i župan Blaženko Boban ističući dobru suradnju s udrugama koje se bave problemima osoba s invaliditetom.

-U proteklom razdoblju od tri godine omogućili smo da svojim kvalitetnim radom ulože dodatni 21 milijun kuna kroz natječaje Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Omogućili smo i snažne financijske donacije kako bi zapošljavanje osoba s invaliditetom bilo olakšano.- poručio je ministar Josip Aladrović

Rezultatima poslovanja pohvalila se ravnateljica  DES-a Edita Maretić Dimlić ističući da je Ustanova nakon niza desetljeća protekle dvije godine svoje poslovanje pozitivno završila, a sve što su postigli rezultat je timskog rada i svakog pojedinog zaposlenika .

Pred njima su, kako je rekla, novi poslovni izazovi, jer uz subvencije koje su oko 35-40 posto ostali dio prihoda zarađuju na otvorenom tržištu rada. Uz podršku Grada i Županije, koji su dali suglasnost za proširenje djelatnosti, nakon objave natječaja Zavoda za  vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, očekuje da će se uskoro u sklopu DES-a otvoriti i praonica gdje će se moći zaposliti još desetak osoba s invaliditetom. Ustanova je, poručila je,  pokazatelj svim poslodavcima na tržištu rada da prevladaju strahove i da zapošljavaju osobe s invaliditetom